• Gratis verzending boven €75,-
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Achteraf betalen
  • Vegan & REACH goedgekeurde inkt

Branderij Zuivere Koffie:
Biedt (ex-) gedetineerden een tweede kans. In samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid | DJI is de eerste koffiebranderij ter wereld in een gevangenis gerealiseerd. Zo wordt er ook ‘binnen’ al gewerkt aan herstel. We brengen (ex-) gedetineerden vaardigheden bij zodat ze weer mee kunnen draaien in de maatschappij en helpen ze naar betaald werk.

De missie:
Zuivere koffie biedt op deze manier deze gemotiveerde (ex-) gedetineerden kansen door het leren van een echt ambacht. In de branderij in de gevangenis en in de stores waar de producten van Zuivere Koffie verkocht worden krijgen zij een eerlijke kans op een succesvolle terugkeer in de samenleving.

Het doel is om te helpen resocialiseren en re-integreren. Hierdoor vermindert de kans op recidive enorm (nu 47%). Het hebben van een baan, of een vergrote kans daarop, maakt een significant verschil voor een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Met de 100% biologisch en fair trade koffie van Zuivere Koffie willen zij minimaal 500 levens veranderen.

“It’s not once a criminal always a criminal. Het verleden bepaalt niet wie je bent, wat je ermee doet zegt alles”.  Oprichter Jemuel Lampe kwam op jonge leeftijd in aanraking met politie en justitie, hij vond 20 jaar geleden zijn heil en toekomst in koffie. Jemuel wil met deze sociale onderneming iets terugdoen voor de maatschappij. 

Zuivere Koffie geeft (ex-) gedetineerden een eerlijke start wanneer ze weer terugkeren in de maatschappij. Life changing coffee!

 

Guiltea:
Guiltea is niet zomaar een premium kwaliteit theemerk. Uniek aan Guiltea is dat het wordt verpakt door gedetineerden in de vrouwengevangenis in Nieuwersluis. Naast de koffielijn Zuivere Koffie, 100% gebrand en geproduceerd in de gevangenis in Zaanstad geven we met Guiltea ook vrouwelijke gedetineerden een tweede kans.

Met 9 verrassende theesmaken als ‘Sunset me free’, ‘Peppermind your own business’, ‘Calm the f#ck down’ en theezakjes geïnspireerd op zogenaamde ‘pony packs’ kun je wel spreken van een echt street wise product.

Maar het allerbelangrijkste is wel dat jij doordat Guiltea drinkt bijdraagt aan onze missie, tweede kansen bieden
aan (ex-)gedetineerden.

SO YES, YOU TOO ARE GUILTY! GUILTY OF CHANGING LIVES.