• Gratis verzending boven €75,-
  • Voor 18:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Achteraf betalen
  • Vegan & REACH goedgekeurde inkt

Hoe zet ik een handpoke tattoo?

Bedenk als eerste wat je als tattoo wil gaan zetten, op welke plek je hem gaat zetten en dan nog de grootte. Niet alle tattoos zijn geschikt op elke plek van het lichaam. Ook is het belangrijk niet een plek te kiezen waar je een wond, litteken, zweertje of iets dergelijks hebt. Vermijdt ook het tatoeëren van moedervlekken. 

Hierna kan je beginnen met de voorbereiding. Tijdens het tatoeëren is het belangrijk dat je steriel werkt. Ook de materialen waarmee je werkt moeten steriel zijn. Werk je niet in een steriele omgeving met steriele materialen dan is de kans groot dat jouw tattoo gaat ontsteken, dat je een infectie krijgt of dat jouw tattoo niet goed heelt waardoor je een ongewenst resultaat bereikt met vaak een lelijke tattoo als gevolg. Denk hier dus goed om. 

Begin met het wassen van jouw handen met water en zeep. Heb je wondjes op je handen? Plak deze dan af met een pleister en trek vervolgens de bijgeleverde steriel verpakte handschoenen aan. 
Vervolgens kan je beginnen met de voorbereiding van de plek en materialen die je gaat gebruiken om te tatoeëren. Vul bijvoorbeeld de inkt cups met de inkt die jij wil gebruiken. Zorg er hier ook altijd voor dat alles steriel is. Ook de plek waar jij jouw tattoo materialen opzet. Maak het liefst gebruik van de bijgeleverde ondergrond cover om daar jouw materialen op te zetten. 

Heb je de plek van de tattoo bepaald? Zorg er dan ook voor dat het gebied van de huid waarop je gaat tatoeëren schoon is gemaakt met water en zeep. Vervolgens kan je eventuele haren verwijderen met de bijgeleverde individueel verpakte scheermesjes. Dit draagt ook bij aan het voorkomen van eventuele infecties. Gebruik nooit hetzelfde scheermesje twee keer. Ben je hier mee klaar, ontsmet dan de huid met de alcohol doekjes bijgeleverd in de hand poke kits. Neem extra voorzorgsmaatregelen door een zo groot mogelijk gebied op de huid te steriliseren rond de plek van waar je de tattoo gaat zetten. 

Jouw ontwerp kan hierna getekend worden op de huid met de steriele huid marker of je kan gebruik maken van het stencil papier. Gebruik nooit hetzelfde papier of de dezelfde pen bij meerdere personen. Houd de huid in een normale, natuurlijke positie. Rek het niet op. Door de huid gewoon in een natuurlijke positie te houden voorkom je dat jouw tattoo er misvormd uit ziet als de huid wel in een natuurlijke positie gehouden wordt. Op dit moment kan je nog altijd bekijken hoe de tattoo er uit zal zien vanuit verschillende hoeken en posities. Kijk hier dus goed naar voordat je echt aan de slag gaat met naald en inkt. Nu kan je altijd nog het ontwerp wegvegen en opnieuw tekenen of aanbrengen op de huid door middel van een stencil papier. Steriliseer in dit geval altijd opnieuw de huid met de alcohol doekjes. Ben je blij met het ontwerp en zit hij op de juiste plek? Ga dan door naar de volgende stap.

Nu begint het daadwerkelijk tatoeëren van de huid. Kies welk type naald en wat voor lijndikte nodig hebt voor jouw ontwerp en begin met het uit de verpakking nemen van de steriele naald. Gebruik nooit een naald dat over datum is, niet goed steriel verpakt is of al gebruikt is op een ander persoon. Dip voorzichtig de naald in de inkt en zorg ervoor dat er op het puntje van de naald genoeg inkt zit. Begin voorzichtig met het poken in de huid. Begin bij de buitenste lijnen, complete lijnen zetten bij de eerste ronde is moeilijk en heb je veel geduld voor nodig. Vaak moet je vaker over dezelfde lijnen heen van het ontwerp om volledige getattooeerde lijnen te krijgen. Een hand poke tattoo zetten duurt langer dan een machinale tattoo en je hebt er veel geduld voor nodig. Ga dus niet te gehaast aan het werk, met meer geduld krijg je uiteindelijke een betere en mooiere tattoo.


Wij adviseren elke 1-3 stipjes weer inkt toe te voegen aan de naald. Je zal gemakkelijk voelen hoe diep je precies moet gaan in de huid. Het bovenste laagje van de huid hoeft alleen 'gebroken' te worden. Als je de naald uit de huid haalt zal die een heel klein beetje mee trekken. Begint de huid te bloeden? Dan poke je waarschijnlijk te diep. Probeer dan ook minder druk uit te oefenen op de huid. Elke poke zal wat inkt verspreiden op de huid. Overtollig inkt kan je wegdeppen door gebruik te maken van de tattoo inkt doekjes. Probeer te deppen en niet te vegen, door te deppen zal je makkelijker het overzicht houden en zal jij jouw getekende ontwerp niet wegvegen. Ben je klaar met de buitenste lijnen? Werk dan verder naar binnen toe. Het kan dus zijn dat je vaker over dezelfde lijnen moet poken om meer solide lijnen te krijgen. 

Zwelt de huid op en wordt het poken pijnlijker? Neem dan rust en ga een volgende keer weer verder. Het heeft geen zin om op dit punt verder te gaan. De opgezwollen huid zal namelijk geen inkt opnemen. Toch doorgaan met tatoeëren is dus nutteloos. Ga pas verder als de huid compleet genezen is.