• Gratis verzending boven €75,-
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Achteraf betalen
  • Vegan & REACH goedgekeurde inkt

Wat heb je nodig voor het zetten van een stick and poke tattoo?

Voor het zetten van een hand poke tattoo heb je de juiste stick en poke materialen nodig. Daarom hebben wij voor jou een handige lijst gemaakt met de dingen die absoluut niet kunnen ontbreken om het stick en poken op de juiste manier te leren en uiteindelijk een zo mooi mogelijke tatoeage te zetten.

Tattoos zijn een vorm van kunst en om het beste resultaat te behalen en het hand poke tatoeëren sneller en beter onder de knie te krijgen is het noodzakelijk om te beginnen met de juiste tatoeage materialen. De beste materialen en de juiste kennis om deze goed te kunnen gebruiken zorgt ervoor dat jij sneller het tattoo ontwerp wat jij wil creëren kan maken zonder het maken van fouten. Hoe klein een fout ook kan zijn het kan simpelweg het hele design van de tattoo verpesten. Stick en poke tattoos zijn net als tattoos gezet met een machine permanent dus dit wil je het gewoon voorkomen.

In de tattoo kits die wij verkopen zitten eigenlijk alle noodzakelijke benodigdheden om goed van start te kunnen gaan. Toch kan het zijn dat jij liever onze producten los besteld omdat dit beter aansluit op het tattoo idee wat jij in gedachten hebt. Laten we dus beginnen met de belangrijkste tools op een rijtje te zetten die jij nodig hebt voor jouw eigen stick en poke tatoeage!

 

Desinfectiemiddelen, onderlegger voor schone werkplek en scheermesjes. 
Bij elke tatoeëer sessie is het belangrijk om zo hygiënisch en zo steriel mogelijk te werken. Begin daarom ook met het steriliseren en schoonmaken van jouw werkplek en de materialen die jij gaat gebruiken. Dit kan je doen door geschikte, gecertificeerde desinfectie middelen hiervoor te gebruiken.  Je kan dit doen met alcohol doekjes of antibacteriële schoonmaakoplossingen. Gebruik hiervoor geen huis- tuin- en keukenmiddelen. Deze zijn hiervoor niet geschikt. Gebruik altijd een medische onderlegger voor een schone werkplek. Hier passen alle benodigde stick en poke materialen op en het zorgt voor een overzichtelijke werkplek. 

Wegwerp scheermesjes gebruik je om de huid haarvrij te maken voordat je op die plek gaat tatoeëren. Hierdoor kan je preciezer de naald in de huid poken. Ook is kunnen er allerlei bacteriën en bijvoorbeeld vuil tussen haren blijven hangen.

 

Tattoo Inkt
Gebruik alleen gecertificeerde tatoeage inkt. Vanaf januari 2022 geldt er in de EU een REACH verordening voor alle tatoeage inkten die gebruikt mogen worden. Dit houdt in dat er geen inkten meer gebruikt mogen worden die gevaarlijke chemische stoffen bevatten. De verwachting is dat door deze nieuwe wet de chronische allergische reacties, infecties en andere ontstekingen significant zullen afnemen. Koop dus alleen inkten die aan deze nieuwe wet voldoen en ga niet experimenteren met buitenlandse inktsoorten. Zelf verkopen wij alleen REACH gecertificeerde vegan inkt soorten.

 

Inkt Cups
Gebruik altijd aparte inkt cups voor elke inktsoort en kleur die je gebruikt. Vernieuw de inkt cups altijd bij het zetten van een nieuwe tattoo. Steek nooit de tatoeage naald rechtstreeks in een inkt flesje. Met een inkt cup zorg je voor minder verspilling van inkt, verminder je de kans op infecties en houdt jij je werkplek overzichtelijk en schoon. Inkt cups heb je in verschillende groottes en variaties.

 

Stencil transfer gel of crème
Wil je een ontwerp vanaf een stencil papier overbrengen op de huid dan moet je gebruiken maken van stencil gel of crème. Deze zijn er speciaal voor gemaakt op het tattoo design op jouw huid te laten zitten zonder dat deze vervaagt en zijn veilig en schoon om aan te brengen op de huid zolang ze maar vrij zijn van schadelijke stoffen en uitgebreid getest zijn.

 

Naalden
Round Liner naalden worden het meest gebruikt om hand poke tattoos mee te zetten. Hand poked tattoos zijn namelijk ook vaak tattoos waarbij veel lijnwerk gebruikt wordt en waar strakke lijnen dus belangrijk zijn. Toch zijn er ook nog een aantal andere dingen waar je op moet letten bij het kopen van tattoo naalden.

Gebruik alleen naalden die gesteriliseerd zijn. Alle naalden die wij bij handpoketattoo.nl verkopen zijn vooraf met EO gas gesteriliseerd en worden individueel verpakt en verkocht. Je moet altijd controleren voordat je een naald gaat gebruiken of de verpakking niet open is geweest of beschadigd is. Is dit wel het geval? Gebruikt de naald dan niet want de naald is nu niet meer steriel. Ook staan op alle naalden die wij verkopen een uiterste houdbaarheidsdatum die aangeeft wanneer de sterilisatie verloopt. Gebruik de naald na deze datum niet.

Controleer de naald voor gebruik. Voordat je een naald gaat gebruiken is het belangrijk om altijd te controleren of de naald recht is, niet verbogen en niet krom is. Is dit wel het geval dan gebruik je de naald niet. De naald zal sowieso de inkt niet goed vasthouden en een verbogen of kromme naald zal alleen maar de huid beschadigen. Dit wil je dus echt niet. 

 

Inkt doekjes, groene zeep en aftercare producten
Je weet nu genoeg over de materialen die nodig zijn tijdens het tatoeëren en die nodig zijn voor de voorbereiding nu klaar om daadwerkelijk te beginnen met het zetten van een tattoo. Als je daadwerkelijk aan het tatoeëren bent zal je al snel merken dat er overtollig inkt op de huid ontstaat. Dit kan je weg deppen door gebruik te maken van inktdoekjes of keukenrol. Speciale inkt doekjes zijn ervoor gemaakt om zoveel mogelijk overtollig inkt op te nemen zonder het stencil te vervagen op de huid.  

Soms kan de huid wat geïrriteerd of opgezwollen raken door het naar binnen brengen van de naald in de huid. Een beetje bloed is ook normaal. Toch wil je het liefste dit zo snel mogelijk weg deppen en om de huid zoveel mogelijk schoon te houden maar ook om te kalmeren en gelijk de tattoo ‘wond’ te verzorgen. Hiervoor maak je gebruik van groene zeep. Als je klaar bent met het zetten van de tattoo kan je met de groene zeep ook nog een laatste keer alle overtollige inkt en wondvocht / bloed wegvegen. Hierna maak je de plek rond de tattoo goed droog en plak je er een vel beschermende tattoo folie oftewel second skin op. Dit laat je minstens 2 uur zitten en zorg ervoor dat deze goed strak op de huid zit en groot genoeg is om het hele gebied rond de vers gezette tattoo te beschermen.

Heb je de folie van jouw tattoo afgehaald? Smeer deze dan in met een van onze aftercare producten zoals bepanthen. Minimaal 1 keer per dag maar altijd als de plek droog wordt. Je hebt hiervoor maar een dun laagje nodig. Smeer niet te dik zodat de wond nog wel kan blijven ademen. Dit zorgt voor een sneller herstel en betere genezing van jouw tatoeage. Ook voorkomt het infecties en irritaties aan je huid. Maak altijd gebruik van balsems en producten met natuurlijke ingrediënten die geschikt zijn voor het verzorgen van een tattoo wond.

 

Ben jij op zoek naar een kant en klaar tattoo pakket waarmee jij gelijk aan de slag kan? Neem dan een kijkje bij onze tattoo kits en mocht je toch nog vragen hebben kan je altijd contact opnemen met ons. Wij helpen je hiermee graag verder!