• Gratis verzending boven €75,-
 • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
 • Achteraf betalen
 • Vegan & REACH goedgekeurde inkt

Hoe werkt het aanbrengen van een tattoo ontwerp met stencil papier?

Hoe gebruik je eigenlijk stencil papier voor het zetten van een tattoo? Het is begrijpelijk dat het voor jou als beginnende tattoo artiest niet helemaal duidelijk is hoe stencil papier werkt en hoe jij jouw net getekende tatoeage ontwerp overbrengt door middel van stencil papier op de huid waarop jij wil gaan tatoeëren. Lees hier hoe je dit stap voor stap doet. 

Voor een tattoo artiest is het juist belangrijk om dit goed te kunnen omdat bijvoorbeeld het lijnwerk van tattoos over het algemeen een stuk strakker en makkelijker worden om te zetten na het aanbrengen van een stencil dan freehand te tatoeëren.

Na het doorlezen van dit artikel weet jij hoe je stencil papier moet gebruiken, hoe je de huid voorbereid op het aanbrengen van een stencil en hoe je het wegvagen van een stencil voorkomt tijdens het tatoeëren. Ook hebben wij nog meer handige tips en tricks.

Om te beginnen heb je in ieder geval de volgende vier dingen nodig om aan de slag te kunnen:

1)  Jouw ontwerp geprint op wit papier
2)  Een pen
3)  Stencil Papier
4)  Stencil Transfer Gel

Je begint vervolgens met het maken van een ontwerp wat jij wil gaan tatoeëren. Dit kan je het beste doen op een normaal vel wit papier. Print deze uit als jij bijvoorbeeld een design hebt gemaakt op jouw iPad of teken deze met pen of potlood op het papier.

Stencil papier bestaat meestal uit vier lagen. De bovenste gele laag heeft eigenlijk maar 1 doel en dat is de andere papieren beschermen. Als je het stencil papier openvouwt zie je een transparante witte vel tracing papier er tussen zitten. Dat is vaak het derde vel. Pak deze er tussen uit en leg deze aan de kant. Leg een flash sheet of jouw uitgeprinte ontwerp bovenop het stencil papier. Je kan ook rechtstreeks op het gele papier freehand een design tekenen. Leg hierboven op weer het transparante tracing papier. Pak een pen en trek het design over.  Als je het stencil papier nu open slaat zal je zien dat het design getekend is op het achterste witte papier. Knip deze uit. Kies vervolgens de plek uit waar jij het design wil hebben. Zodra je dit weet kan je dit gebied insmeren met een dunne laag stencil transfer gel. Plaat vervolgens voorzichtig het ontwerp op de huid en druk het zachtjes aan. Laat het papier even zitten en trek het papier hierna zachtjes van de huid. Laat het ontwerp vervolgens minstens 10 minuten drogen en je bent ready to go!


Tijdens het tatoeëren wil jij natuurlijk niet dat het stencil weg vaagt. Zorg er daarom voor dat jij zoveel mogelijk overtollige weg dept en niet weg veegt. Hierdoor zal het stencil langer te zien zijn op de huid en vervaagt deze minder snel. Bekijk alles van dit artikel terug in onderstaande video.

Alles samengevat:

 • Ontwerp uitkiezen van flash sheet of zelf tekenen
 • Haal het vel witte tracing papier uit het stencil papier
 • Leg het tattoo design op het stencil papier
 • Plaats daarboven op het tracing papier
 • Trek het design over en knip deze uit
 • Kies een plek waar de tattoo moet komen
 • Smeer deze plek in met een dunne laag stencil transfer gel
 • Plaats hierop jouw design en druk deze voorzichtig aan
 • Laat minstens 10 minuten drogen
 • Je kan beginnen met tatoeëren!

 

Genoeg gelezen en je wil dit graag zelf proberen? Klik hier voor onze complete tattoo kits inclusief instructieboekje met stap voor stap uit leg. en alle andere benodigdheden om jouw eigen tatoeage te zetten!