• Gratis verzending boven €75,-
  • Voor 18:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Achteraf betalen
  • Vegan & REACH goedgekeurde inkt

Wat zijn de beste naalden voor Hand Poke / Stick & Poke tattoos?

Er zijn veel verschillende soorten tattoo naalden verkrijgbaar maar wat zijn nou de beste naalden om een stick & poke tattoo te zetten? Op het eerste gezicht kan het wat verwarrend zijn als je tattoo naalden bekijkt op een website. Er zijn veel verschillende opties en alle naalden worden benoemd met cijfers en letters. Alle soorten tattoo naalden hebben een ander doel maar in dit artikel gaan wij het specifiek hebben over de Round Liner naalden, afgekort RL. Met Round Liner naalden hand poke je het beste een tattoo. Toch zitten er in Round Liner naalden ook nog wat opties en verschillen welke wij jou uitleggen in dit artikel. 

Om te beginnen kan je tattoo naalden onderverdelen in zes groeperingen. Je hebt namelijk de Round Liners (RL), Round Shaders (RS), Magnum Shaders (M1), Curved Magnum Shaders (CM), Stacked Magnum Shaders (M2) en Flats (FS). Voor elk type naald wordt de dikte aangegeven met een cijfer. Elke groepering van naalden wordt gebruikt voor een ander doeleind. Bij hand poke tattoos zijn de Round Liner naalden het meest geschikt om te gebruiken. Daarom wij gaan in dit geval alleen dieper in op de RL naalden. 

De naalden van Round Liners zijn in een cirkel gesoldeerd. Op deze manier zitten de uiteindes van de naald gevormd in een cirkel en strak tegen elkaar aan. Met dit type naald krijg je dus scherp en duidelijke lijnen. Het nummer dat voor RL staat zegt eigenlijk of de naald geschikt is voor dunne of dikkere naalden. Met een 1RL naald zet je namelijk hele dunne lijnen. 18RL zorgt juist voor een hele dikke lijn. Met een Round Liner naald breng je per keer een kleine hoeveelheid inkt op de huid aan nadat je de naald in de inkt hebt gedoopt. Anders zou het namelijk moeilijk zijn om strakke lijnen te trekken als er teveel inkt zou worden afgegeven. 

RL naalden worden dus het meest gebruikt om hand poke tattoos mee te zetten. Hand poked tattoos zijn namelijk ook vaak tattoos waarbij veel lijnwerk gebruikt wordt en waar strakke lijnen dus belangrijk zijn. Toch zijn er ook nog een aantal andere dingen waar je op moet letten bij het kopen van tattoo naalden. Hieronder staan de belangrijkste punten waar op gelet moet worden. 

Gebruik alleen naalden die gesteriliseerd zijn.
Alle naalden die wij bij handpoketattoo.nl verkopen zijn vooraf met EO gas gesteriliseerd en worden individueel verpakt en verkocht. Je moet altijd controleren voordat je een naald gaat gebruiken of de verpakking niet open is geweest of beschadigd is. Is dit wel het geval? Gebruikt de naald dan niet want de naald is nu niet meer steriel. Ook staan op alle naalden die wij verkopen een uiterste houdbaarheidsdatum die aangeeft wanneer de sterilisatie verloopt. Gebruik de naald na deze datum niet.

Controleer de naald voor gebruik.
Voordat je een naald gaat gebruiken is het belangrijk om altijd te controleren of de naald recht is, niet verbogen en niet krom is. Is dit wel het geval dan gebruik je de naald niet. De naald zal sowieso de inkt niet goed vasthouden en een verbogen of kromme naald zal alleen maar de huid beschadigen. Dit wil je dus echt niet. 

Kies de juiste naald voor jouw ontwerp.
Als je bijvoorbeeld een minimalistische fine line tattoo met dunne lijnen wil gaan zetten dan gebruik je niet een 18RL naald. Hetzelfde geldt juist omgekeerd, wil je een tattoo met dikke lijnen of moet je een gedeelte inkleuren? Gebruik dan een naald met een hoger getal voor de RL. 1RL geeft de dunste lijnen die je kan krijgen, 18RL geeft hele dikke lijnen. 

Experimenteer. 
Elke tatoeëerder heeft zijn of haar eigen voorkeur. Er zijn veel verschillende tattoo stijlen en voor elke stijl zijn weer andere naalden het meest geschikt. Experimenteer zelf met verschillende types en diktes van naalden. Het is niet makkelijk om de perfecte naald voor jouw stijl te vinden en dat gaat alleen met het uitproberen van verschillende naalden. Op die manier kom je er het beste achter welke naald het meest geschikt is voor jou.. 


Wij hopen dat jij nu wat meer duidelijkheid hebt gekregen over de verschillen in tattoo naalden en het gebruik er van. Heb je toch nog vragen? Contact opnemen kan altijd. Dan helpen wij jou graag verder. Benieuwd welke tattoo naalden wij verkopen? Ons aanbod vind je hier.


 »