• Gratis verzending boven €75,-
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Achteraf betalen
  • Vegan & REACH goedgekeurde inkt

De verschillende soorten en variaties van tatoeage naalden uitgelegd

Tatoeage naalden zijn een essentieel onderdeel van het tatoeëren en worden gebruikt om inkt in de huid te brengen. Er zijn verschillende soorten tatoeage naalden, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en doeleinden. In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende tatoeage naalden bespreken en hun gebruik in de tatoeëerindustrie.

Round liner naalden
De round liner naald is de meest gebruikte tatoeage naald. Deze naalden hebben een ronde punt en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van het doel. Round liner naalden worden vaak gebruikt voor het zetten van lijnen, het creëren van schaduw, fijne details in een ontwerp en het invullen van kleuren.


Flat naalden
Flat naalden hebben een platte punt en zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Ze worden gebruikt voor het invullen van grote vlakken en het creëren van zachte schaduwen. Door hun brede punt kunnen flat naalden meer inkt vasthouden, waardoor ze ideaal zijn voor het maken van grote ontwerpen.


Magnum naalden
Magnum naalden zijn breder dan ronde naalden en hebben meerdere, afgevlakte punten die in een boog zijn gerangschikt. Magnum naalden worden vaak gebruikt voor het creëren van zachte schaduwen en het invullen van grote gebieden. Magnum naalden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van het gewenste effect.


Shader naalden
Shader naalden zijn vergelijkbaar met magnum naalden, maar hebben een afgeronde punt. Ze worden vaak gebruikt voor het creëren van zachte overgangen en schaduwen. Shader naalden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de gewenste schaduwen en zijn ook handig voor het creëren van vloeiende overgangen tussen kleuren en het maken van schaduwen.


Curved magnum naalden
Curved magnum naalden hebben een licht gebogen punt en worden gebruikt voor het creëren van schaduwen en overgangen op gebogen oppervlakken zoals armen, benen en borst.

Bugpin naalden
Bugpin naalden zijn vergelijkbaar met ronde naalden, maar hebben een kleinere diameter. Deze naalden worden vaak gebruikt voor het maken van fijne lijnen en gedetailleerde ontwerpen. Bugpin naalden worden ook wel aangeduid als 'micro naalden'.


Textuur-naalden

Textuur-naalden hebben een onregelmatige punt en worden gebruikt om textuur en diepte aan een tatoeage toe te voegen. Ze worden vaak gebruikt bij het maken van realistische portretten en dieren.

In conclusie, tatoeage naalden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en elk type naald heeft zijn eigen specifieke toepassingen in de tatoeëerindustrie. Het is belangrijk voor tatoeëerders om de juiste naald te selecteren voor het gewenste effect in een ontwerp en om ervoor te zorgen dat de naalden steriel zijn om infecties te voorkomen

 


«   »